Jämför priset

Det rekommenderas alltid att uppsöka de officiella verkstäderna för bilens märke under bilens garantiperiod. Om du vill spara en slant kan du alltid jämföra priserna mellan olika märkesverkstäder, det går nämligen att hitta skillnader på ända upp till en 30 %. Dessutom går de flesta märkesverkstäderna ofta ut med olika kampanjer med mycket intressanta rabatter. Om din bil har en garantiperiod på över två år så kan vissa märken kräva att bilens service utförs på deras officiella verkstäder för att garantin ska gälla efter den första tiden.

Kolla räknaren

När bilen lämnas in på en bilverkstad bör ett dokument skrivas under av både kunden och verkstaden. Detta dokument kallas ofta för inlämningskvitto. En kopia behålls av verkstaden och en ges till kunden. På detta kvitto står det när bilen lämnats in och för vilken anledning. Tappa aldrig bort detta kvitto. Om bilen till exempel blir stulen under den tid den är på verkstaden är kvittot en garanti på att verkstaden står som ansvarig! Det bör också skrivas in hur långt bilen har gått när den lämnas in nu när det faktiskt har hänt att bilar har använts av verkstadens anställda utan lov av bilens ägare. Det är också att rekommendera att spara en kopia av kvittot eftersom det i den slutliga fakturan endast står vad som har bytts ut och reparerats inte vilket fel bilen hade när den blev inlämnad.

Godkända och nya reservdelar

Alla verkstäder är tvungna att använda sig av godkända och nya reservdelar. Kolla därför att de nya delarna bär ECE-märket följt av en kod av nummer och bokstäver. Om delen i fråga inte är synlig kan dess märke kontrolleras genom att fråga efter verkstadens inköpsfaktura. Det är också viktigt att alla delar som byts ut är nya och inte begagnade.